Przedszkole nr 241

logo

   02-109 Warszawa

   ul. Księcia Trojdena 5B

   tel. 22 823 41 19

Ustawienia

Wyszukiwarka

Jadłospis

 

    Jadłospis  6-10.05.2024r.

6 maj 2024r- poniedziałek

Śniadanie. Ryż na mleku.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 10g, z polędwicą sopocką, 15g sałatą 10g i papryką kolorową 15g.

Herbata z cytryną 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- jabłko.

Obiad.

Zupa ogórkowa ( 9).

Pierś z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z dodatkiem kukurydzy, ryż brązowy, cykoria do pochrupania.

Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Ciasto marchewkowe własnego wypieku.

Herbata miętowa. (1)

 

7 maj 2024r.-wtorek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, serkiem śmietankowym i ogórkiem zielonym.

Kawa inka 150ml.(1,7)

II Śniadanie.

Świeży sok- Piracki ( jabłko, rabarbar, burak, cytryna).

Obiad.

Zupa grysikowa.(9).

Kotlety mielone, ziemniaki, buraczki na ciepło.

Kompot z owoców 200ml.(1,7,9)

Podwieczorek.

Fasolka szparagowa z bułką tartą, pieczywo z masłem.

Herbata z cytryną. (1,7)

 

8 maj 2024r.- środa

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, schabem pieczonym i pomidorem malinowym.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- banan.

Obiad.

Zupa zacierkowa.(9)

Kasza gryczana biała smażona z mięsem wieprzowym, cukinią i papryką kolorową w sosie sojowym.

Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Kiełbaski drobiowe na ciepło, pieczywo z masłem. Ketchup, musztarda.

Herbata owocowa. (1,3,7).

 

9 maj 2024r.- czwartek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, serem żółtym i rzodkiewką.

Kawa inka 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- gruszka.

Obiad.

Zupa pomidorowa z ryżem.(9).

Placki ziemniaczane, gulasz wołowo- wieprzowy, ogórek kwaszony .

Kompot z owoców 200ml.(1,7)

Podwieczorek.

Kanapki z dżemem malinowym.

Ciepłe mleko. (7)

 

10 maj 2024r.- piątek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- jabłko.

Obiad.

Zupa koperkowa (9).

Leniwe z prażonym jabłkiem i cynamonem.

Kompot z owoców 200ml.(1,3,4,7)

Podwieczorek.

Wytrawne muffinki ze szpinakiem i serem (wyrób własny).

Herbata z cytryną. (1,3,7).

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

NUMER ALERGENU

NAZWA ALERGENU

1

Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2

Skorupiaki oraz produkty pochodne.

3

Jaja i produkty pochodne.

4

Ryby i produkty pochodne.

5

Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.

6

Soja i produkty pochodne.

7

Mleko i produkty pochodne.

8

Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.

9

Seler i produkty pochodne.

10

Nasiona sezamu i produkty pochodne.

11

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

12

Łubin i produkty pochodne.

13

Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.