Przedszkole nr 241

logo

   02-109 Warszawa

   ul. Księcia Trojdena 5B

   tel. 22 823 41 19

Ustawienia

Wyszukiwarka

Jadłospis

 

    Jadłospis  20-24.05.2024r.

20 maj 2024r- poniedziałek

Śniadanie.

Kluski lane na mleku.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 10g, z polędwicą sopocką, 15g sałatą 10g i pomidorem malinowym 15g.

Herbata z cytryną 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- jabłko.

Obiad.

Zupa szczawiowa z ziemniakami ( 9).

Potrawka z kurczaka z ryżem, ogórek zielony.

Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Gofry serca posypane cukrem pudrem.

Herbata owocowa. (1,3,7)

 

21 maj 2024r.-wtorek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, pasta jajeczna ze szczypiorkiem.

Kawa inka 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Sok owocowy.

Obiad.

Zupa pieczarkowa z makaronem.(9).

Bitki wieprzowe w sosie musztardowym, ziemniaki, surówka z pora, jabłka i cebuli.

Kompot z owoców 200ml.(1,7)

Podwieczorek.

Kisiel pomarańczowy, wafle ryżowe. (1,7)

 

22 maj 2024r.- środa

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, schabem pieczonym i ogórkiem zielonym.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Marchew do pochrupania.

Obiad.

Zupa ogórkowa z ryżem.(9)

Gulasz wieprzowo- wołowy, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty i jabłka. Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Kasza jaglana z owocami.

Herbata z cytryną. (1,3,7).

 

23 maj 2024r.- czwartek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, twarożek ze szczypiorkiem.

Kawa inka 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- jabłko.

Obiad.

Zupa jarzynowa z ziemniakami.(9).

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria.

Kompot z owoców 200ml.(1,7)

Podwieczorek.

Szprotki w pomidorach, pieczywo z masłem.

Herbata z cytryną. (7)

 

24 maj 2024r.- piątek 

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, serem kozim i papryką kolorową.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- banan.

Obiad.

Zupa ryżanka (9).

Naleśniki z białym serem i polewą truskawkową.

Kompot z owoców 200ml.(1,3,7)

Podwieczorek.

Drożdżówka z budyniem.

Herbata z cytryną. (1,3,7).

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

NUMER ALERGENU

NAZWA ALERGENU

1

Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2

Skorupiaki oraz produkty pochodne.

3

Jaja i produkty pochodne.

4

Ryby i produkty pochodne.

5

Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.

6

Soja i produkty pochodne.

7

Mleko i produkty pochodne.

8

Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.

9

Seler i produkty pochodne.

10

Nasiona sezamu i produkty pochodne.

11

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

12

Łubin i produkty pochodne.

13

Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.