Przedszkole nr 241

logo

   02-109 Warszawa

   ul. Księcia Trojdena 5B

   tel. 22 823 41 19

Ustawienia

Wyszukiwarka

Jadłospis

 

    Jadłospis  13-17.05.2024r.

13 maj 2024r- poniedziałek

Śniadanie.

Makaron na mleku.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 10g, z wędliną drobiową, 15g sałatą 10g i ogórkiem zielonym 15g.

Herbata z cytryną 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- gruszka.

Obiad.

Zupa krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym ( 9).

Kotlet schabowy, ziemniaki, brunoise z marchwi żółtej i pomarańczowej.

Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Kasza manna z sokiem malinowym. (7)

 

14 maj 2024r.-wtorek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, twarożek słodzony miodem.

Kawa inka 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Sok owocowy.

Obiad.

Zupa kalafiorowa.(9).

Kluski śląskie, małe pulpeciki w sosie żurawinowym, surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli.

Kompot z owoców 200ml.(1,7)

Podwieczorek.

Kanapki z pasztetem drobiowym i pomidorem malinowym.

Herbata z cytryną. (1,7)

 

15 maj 2024r.- środa

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, jajkiem gotowanym na twardo i szczypiorkiem.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- jabłko.

Obiad.

Rosół z makaronem.(9)

Farsz wołowy w sosie lekko chrzanowym, ziemniaki, surówka z pora, jabłka i kukurydzy.

Kompot z owoców 200ml.

Podwieczorek.

Gotowany kalafior z bułką tartą, pieczywo z masłem.

Herbata owocowa. (1,3,7).

 

16 maj 2024r.- czwartek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, pasta z szynki i jajek.

Kawa inka 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Owoc- banan.

Obiad.

Zupa marchewkowa.(9).

Leczo z ryżem, ogórek kiszony.

Kompot z owoców 200ml.(1,7)

Podwieczorek.

Kolorowa galaretka, biszkopty.

Herbata z cytryną. (7)

 

17 maj 2024r.- piątek

Śniadanie.

Pieczywo mieszane 40g z masłem 7g, serem żółtym z ziołami i ogórkiem kiszonym.

Kakao 150ml.(1,3,7)

II Śniadanie.

Kalarepa.

Obiad.

Zupa jarzynowa (9).

Makaron z białym serem i polewą truskawkową.

Kompot z owoców 200ml.(1,3,7)

Podwieczorek.

Tosty z szynką i serem. Ketchup.

Herbata z cytryną. (1,3,7).

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

NUMER ALERGENU

NAZWA ALERGENU

1

Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2

Skorupiaki oraz produkty pochodne.

3

Jaja i produkty pochodne.

4

Ryby i produkty pochodne.

5

Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.

6

Soja i produkty pochodne.

7

Mleko i produkty pochodne.

8

Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.

9

Seler i produkty pochodne.

10

Nasiona sezamu i produkty pochodne.

11

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02

12

Łubin i produkty pochodne.

13

Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kurkuma. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.